Onze werkwijze

Binnen kleine ondernemingen waar veiligheidsrisico’s beperkt zijn, is de rol van een preventieadviseur eerder beperkt, maar daarom niet minder belangrijk.

Blijf op de hoogte

Wij begrijpen dat ook op de hoogte zijn en blijven van de regelgeving omtrent preventie en veiligheid op het werk, niet de hoogste prioriteit is voor jou. Net daarom zijn wij er.

Energief schept duidelijkheid in het kluwen aan regelgeving met betrekking tot veiligheid, gezondheid en milieugerelateerde zaken binnen jouw onderneming. Maar hoe?

Jouw onderneming komt op de eerste plaats

Aan de hand van een doorgedreven persoonlijke doorlichting bepalen we samen het profiel van jouw onderneming op het gebied van veiligheid, welzijn en milieu. Met als doel te voldoen aan de basisvereisten van de omgeving waarin jouw medewerkers hun job doen. Wat wil dit concreet zeggen?

Voor een beperkte kost kunnen we een volledige organisatie doorlichten , de risico’s identificeren, evalueren, maatregelen formuleren en een plan opmaken om de voorzorgsmaatregelen voor alle disciplines van de wetgeving toe te passen wanneer dat nodig is.

De resultaten van deze doorlichting worden op een gestructureerde manier omgezet in een preventiebeleid dat zorgt voor minder onnodige kosten, bijvoorbeeld langdurige afwezigheid o.w.v. rugklachten, stoflong etc. en onverwachte kosten – bijvoorbeeld door iemand die uitvalt tijdens een drukke productieperiode of een boete omdat bepaalde wettelijke verplichtingen niet vervuld zijn.

Ervaring en opvolging

Energief beschikt over de kennis en ervaring om je bestaande preventiebeleid te ondersteunen, te handhaven en te optimaliseren.

Ondersteuning

Wij nemen taken zoals het organiseren van keuringen, het geven van opleidingen, arbeidsmiddelen voorzien van de essentiële documenten, en een handvol aan andere zaken voor onze rekening. Zo voldoet jouw organisatie aan de wetgeving en werken jouw werknemers in een veilige en aangename omgeving.

Handhaven

Een plan hebben is één ding. Het opvolgen is een ander paar mouwen. Minimaal vier maal per jaar of meer als dat wenselijk is zorgen wij er voor dat alle bestaande documenten, keuringen, nieuwe arbeidsmiddelen en/of nieuwe werknemers in regel blijven/worden met de regelgeving.